Mire jó?

Több operációs rendszert futtathatsz egyidőben, kipróbálhatsz újakat, kompatibilitási problémákat küszöbölhetsz ki. Ha szervereket üzemeltetsz, energiát és és értékes hardvererőforrásokat takarítasz meg: egy fizikai szerveren futtathatsz több virtuális szervert, amelyek a hálózaton kívülről ugyanolyan fizikai szervereknek látszanak.

Partnerünk

Virtualizáció

Ha nem tudod mi fán teremnek a virtuális gépek, vagy kíváncsi vagy, hogyan tehetik egyszerűbbé a Te életedet is, ez a blog Neked szól!

Hirdetések

Linkek

SPétör UHU-Linux blogja
Lepenye Tamás webnaplója
Magyar Honlap Linkek
Harcolj a spam ellen! Katt ide!

Virtualizáció.lap.hu - Virtuális gépek minden mennyiségben. Minden, amit a virtualizációról tudni akartál!

VPS.lap.hu - mindent a virtuális szerverekről

Statisztikák

Google PageRank

Telepítsünk VMWare Playert

2007.10.04. 08:05 | Balaa | Szólj hozzá!

Címkék: vmware player

Az MVPC-ről már jó sok mindent tudunk, itt az ideje, hogy megismerkedjünk a piac legnagyobb virtualizációs szoftvergyártójával, a VMWare-rel. A Microsofttal ellentétben a VMware csak ezzel foglalkozik, és mivel ebből kell megélnie, termékei nagy része nem ingyenes.

A VMWare Player, amit használni fogunk (elvileg), nem tud virtuális gépeket létrehozni, csak "lejátszani" a már elkészítetteket. Előnye, hogy a neten fent lévő virtuális lemezkép-fájlok nagy része VMWare formátumúak, ezért innentől kezdve ezeket is meg tudjuk majd nyitni.

Töltsük le a telepítőt az alábbi linkről.

http://www.vmware.com/download/player/download.html

A szokásos next next finish procedúrával könnyen fel tudjuk telepíteni, a végén újraindítás szükséges.

A VMWare Playerrel most már tudunk megnyitni akármilyen vmx képfájlt, például az alábbi hivatalos linkről le lehet tölteni akármit a az előtelepített, előkonfigolt Windowstól a Linux akármelyik disztribúciójáig. Az ezekkel a probléma, hogy az amúgy nem nyílt forráskódú oprendszeres képeket csak 30 napig lehet használni. De kipróbálni érdemes.

Letöltés innen: http://www.vmware.com/appliances/

A következő bejegyzésben mutatok egy trükköt, amellyel mégis (!) tudunk a VMWare-rel virtuális gépeket létrehozni.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr34185381

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan? 2008.07.03. 05:35:57

VMware Player telepítése UbunturaVMware Playeret ingyenes elérhetjük, ezáltal a VMware virtuális gépeket futtathatjuk saját gépünkön. A VMware Player Ubuntu tárolókból nem érhető el (onnét csak a VMware Server), ezért kézzel kell telepíteni, de ez is hama…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása