Mire jó?

Több operációs rendszert futtathatsz egyidőben, kipróbálhatsz újakat, kompatibilitási problémákat küszöbölhetsz ki. Ha szervereket üzemeltetsz, energiát és és értékes hardvererőforrásokat takarítasz meg: egy fizikai szerveren futtathatsz több virtuális szervert, amelyek a hálózaton kívülről ugyanolyan fizikai szervereknek látszanak.

Partnerünk

Virtualizáció

Ha nem tudod mi fán teremnek a virtuális gépek, vagy kíváncsi vagy, hogyan tehetik egyszerűbbé a Te életedet is, ez a blog Neked szól!

Hirdetések

Linkek

SPétör UHU-Linux blogja
Lepenye Tamás webnaplója
Magyar Honlap Linkek
Harcolj a spam ellen! Katt ide!

Virtualizáció.lap.hu - Virtuális gépek minden mennyiségben. Minden, amit a virtualizációról tudni akartál!

VPS.lap.hu - mindent a virtuális szerverekről

Statisztikák

Google PageRank

Minden, amit tudni akartál a virtualizációról...

2007.09.23. 16:23 | Balaa | Szólj hozzá!

Valószínűleg sok most először idetévedő látogató fején az suhan át, hogy vajon mi az a virtualizáció? Ez a terület most még eléggé kevéssé ismert és kihasznált szegmense az informatikának, és sokan, akik már hallották a szót, azt hiszik, hogy valami misztikus dologról van szó, amely ismerete csak a professzionális IT szakemberek és a számítógép-guruk/kockák kiváltsága.

Tévedés! Ez a technológia ma már mindenki számára elérhető, és egyáltalán nem megtanulhatatlan! Egy számítástechnikához minimális szinten értő felhasználó életét is képes egyszerűbbétenni, ha nyitott az új dolgokra.

"Szoftveres úton megvalósított környezet, amely egy adott - nem feltétlenül létező - hardverplatform működését emulálja, és képes az arra készült programok futtatására." Forrás: http://pcforum.hu/szotar/

Hétköznapi nyelven: leegyszerűsítve a virtuális gép egy fizkailag létező számítógépen fut, és ugyanúgy viselkedik mint ha ő is tényleg az lenne. Van saját memóriája, merevlemeze, legalábbis ezt hiteti el a rajta futó operációs rendszerrel.

Ezzel a megoldással az érhető el, hogy egyszerre ugyanazon a valódi, létező számítógépen egyidejűleg több operációs rendszer fusson.

De elég a száraz elméleti rizsából! Ültessük át a gyakorlatba azonnal, hogy könnyebben megértsük!

(A gyakorlati rész a következő bejegyzéssel kezdődik)

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr62174286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása