Mire jó?

Több operációs rendszert futtathatsz egyidőben, kipróbálhatsz újakat, kompatibilitási problémákat küszöbölhetsz ki. Ha szervereket üzemeltetsz, energiát és és értékes hardvererőforrásokat takarítasz meg: egy fizikai szerveren futtathatsz több virtuális szervert, amelyek a hálózaton kívülről ugyanolyan fizikai szervereknek látszanak.

Partnerünk

Virtualizáció

Ha nem tudod mi fán teremnek a virtuális gépek, vagy kíváncsi vagy, hogyan tehetik egyszerűbbé a Te életedet is, ez a blog Neked szól!

Hirdetések

Linkek

SPétör UHU-Linux blogja
Lepenye Tamás webnaplója
Magyar Honlap Linkek
Harcolj a spam ellen! Katt ide!

Virtualizáció.lap.hu - Virtuális gépek minden mennyiségben. Minden, amit a virtualizációról tudni akartál!

VPS.lap.hu - mindent a virtuális szerverekről

Statisztikák

Google PageRank

Tegyük virtuálissá számítógépünket!

2007.10.07. 11:58 | Balaa | 1 komment

Címkék: vmware vmware converter hordozhatóság

Gondoltunk már arra, hogy virtuális gépet csináljunk a host gépünkből? Itt egy egész jó leírás a VMWare Converterről, amely elmenti egy virtuális képfájlban a számítógépünket.

http://www.pcworld.hu/story.php?sid=8308

Trükkös kis program, bár erre is igaz, hogy a fizetős változata sokkal jobb és sokkal többet tud.

Mire lehet használni a mindennapi életben? Például ez egy egészen jó kis biztonsági másolat, hirtelen rendszerösszeomlás után egy oprendszer és egy vmware player telepítése után gond nélkül használhatjuk a gépünket virtuálisan, egészen addig míg vissza nem állítjuk.

Vagy hordozhatóvá is tehetjük ilyen módon az otthoni rendszerünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr14188866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanuki 2007.10.28. 20:38:50

Én épp mostanában költöztettem a régi laptomat virtuális gépre, az lcd panel betörése okán.

Nagyon jól jött a VMware converter, nem is gondoltam volna, hogy ilyen egíyszerű lesz, arra számítottam, a norton ghosttal meg a registryvel kell majd bohóckodnom.

A VMware converterhez a régi win2000-en csak a registrysizelimit-et kellett megnövelnem, sőt, még a vmware toolst is sikerült feltenni, annak ellenére hogy csak vmware playeren futtattam. Ehhez egy demoverziós VMware workstationből kicsomagoltam a VMWware tools iso image-ét, és előzetesen felmásoltam a virtualizálandó gépre.

Jó játék ez. :)
süti beállítások módosítása